Cautare

407 de rezultate pentru "lath carol" (3.23 secunde)
Prin exprimarea respectiva - o premiera absoluta - Basescu anuleaza semnificatia alegerilor parlamentare si transforma Romania intr-un soi de monarhie absoluta, dupa modelul Carol al doilea, cel care a refuzat la un moment dat, dupa alegeri, sa dea guvernarea partidului care cistigase alegerile, preferind gruparea de pe locul patru.
Am insistat si am reusit sa aduc in tara, conform dorintelor lor testamentare, ramasitele pamantesti ale lui Nicolae Titulescu si ale Regelui Carol II - chiar daca intre ei fusesera relatii de dusmanie.
Romanii au mai avut asemenea conducatori abuzivi, de la Mihnea cel Rau la Carol al II-lea sau N. Ceausescu, dar ar trebui ca astfel de accidente istorice sa devina irepetabile.
Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena. Regele Mihai si regina Ana si-au petrecut ultimele luni la resedinta din Elvetia.
Constitutia din 1923 a functionat in perfecta ordine pana in februarie 1938, cand regele Carol al II-lea a initiat o Constitutie noua, care intarea puterea regala si limita libertatile democratice.
Ulterior a devenit irelevanta in perioada regimului autoritar al lui Carol al II-lea si in perioada regimului comunist. Stim clar ca rostul imunitatii este in dublu sens.
Congresul de pace de la Berlin, din iunie - iulie 1878, a recunoscut dreptul istoric al Romaniei asupra Dobrogei.Cu acest prilej, Domnitorul Carol I a dat citire unei Proclamatii catre dobrogeni.
Carol al II-lea a desfiintat partidele numai dupa ce, in prealabil, modificase in mod corespunzator Constitutia. Astfel, in decretul-lege de dizolvare a partidelor se arata ca, prin Constitutia de la 27 februarie 1938, guvernul a capatat responsabilitate numai fata de Rege.
Carol Davila. Nu in ultimul rand, mi-am propus reinfiintarea unor licee si scoli militare prin care sa asiguram necesarul de specialisti in diverse domenii cheie in Armata Romana.
Votul pozitiv a fost dat de senatorii Aliantei PNL-PD, UDMR si PUR, impotriva votind senatorii PSD, iar reprezentantul PRM, Carol Dina a absentat de la sedinta Comisiei.
In cursul acestui an se va incepe asfaltarea pe strazile Dogariei, Carol Davila, Bulevardul Cosbuc, in zona cuprinsa intre strazile Henri Coanda si Stefan cel Mare, Traian, in zona dintre Strada Basarabiei si Spitalul 3, pe drumul de centura al satului Filesti.
"Contractul de privatizare, asumat de APAPS in intregime, a favorizat excesiv cumparatorul, in detrimentul statului roman", sustine Raportul, semnat de senatorii Carol Dina, Mihai Lupoi si Ovidiu Radoi.
Locatarii trebuie doar sa se constituie in asociatii de proprietari si apoi sa faca propuneri, pentru ca vor fi selectate proiectele cele mai urgente", a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
Acum avem in lucru doua strazi de acolo, iar alte doua au fost deja asfaltate", a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
"Spatiile comerciale centrale se inchiriaza cu sume ce variaza intre 15 si 25 euro/mp/luna. Cele mai scumpe sunt cele de pe bulevardul Carol si de pe A.I. Cuza", a adaugat Carmen Radulescu.
Cred ca numarul celor ce vor beneficia in acest an de subventii va fi mai mare", a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
Vor fi construite instalatii noi pentru teleschi, partii competitive, iar cea mai importanta investitie ar putea deveni telecabina, care ar urma sa faca legatura cu statiunea de munte, direct din oras si nu de la cativa kilometri distanta, asa cum se face acum, prin intermediul telescaunului", a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
Si sa nu uitam de festivitatile de Ziua Nationala, cum ar fi parada militara de la Arcul de triumf, momente solemne la Monumentul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol precum si ceremoniile organizate la Alba Iulia dar si in alte orase din tara.
Premiul pentru dezvoltarea infrastructurii, in functie de valoarea cheltuielilor pentru dotari si investitii raportata la numarul de studenti, l-a primit Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures, iar premiul pentru dezvoltarea bazei materiale a invatamantului a fost acordat Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, prin evaluarea valorii cheltuielilor pentru carti, reviste si manuale raportata la numarul total de studenti.
"Le oferim in alta parte teren, deoarece acolo este centrul orasului, sunt in apropierea Bisericii Catolice, a carei temelie nu este foarte solida, iar construirea unui supermarket in zona respectiva nu este indicata", a declarat primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter.
google-analytics.com